Komt er een downloadverbod door Europa?

Dit jaar?

Oh nee. De advocaat-generaal van het Europese Hof vindt dat de maatregelen van Nederland tegen illegaal downloaden niet ver genoeg gaan. Als de AG zijn zin krijgt kon het Hof weleens besluiten dat er in Nederland een downloadverbod moet gaan gelden:

De advocaat-generaal adviseert om het downloaden te verbieden. In veel gevallen wordt een dergelijk advies door het Europse hof overgenomen. Wanneer dat gebeurt moet er in Nederland dus een downloadverbod gaan gelden. Politiek Den Haag is echter van mening dat het verbieden van downloaden uit illegale bron negatieve gevolgen voor de privacy heeft. Eerdere voorstellen voor een verbod hebben het steeds niet gehaald, maar hoe lang we dit nog kunnen volhouden is de vraag. De uitspraak van het Europees Hof volgt over enkele maanden. Waarschijnlijk wanneer men zelf klaar is met downloaden.

Natuurlijk kunnen onze politici heel wat roepen, maar als het Hof dit oplegt aan Nederland is het afgelopen met de pret. Dan zijn het juist diezelfde politici die er meteen wat wetten doorheen zullen proberen te jassen om het Europa naar de zin te maken.

 

(Bron: Dagelijksestandaard )

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *