KIM DOTCOM wil met Mega naar de beurs

Internetondernemer Kit Dotcom wil zijn nieuwe bedrijf Mega naar de beurs brengen. Als eerste stap in die richting is hij nu op zoek naar een financieel directeur.

In een bericht op Twitter zei Dotcom dat hij de leiding van Mega wil versterken met een chief financial officer (CFO), meldt persbureau Bloomberg. In de tweet verwijst hij naar een personeelsadvertentieop de website Trade Me. De standplaats van de nieuwe financiële man wordt Auckland, Nieuw Zeeland. Verder zegt Dotcom dat Mega “agressieve groeiplannen”heeft en binnen anderhalf jaar beursnotering wil aanvragen.

Het vorige bedrijf van Dotcom Megaupload, maakte zich volgens de autoriteiten schuldig aan illegale bestandsuitwisseling en werd in januari 2012 onder dwang gesloten. Dotcom en enkele medewerkers, die vanuit Nieuw-Zeeland opereren, werden gearresteerd maar later weer vrijgelaten.

VS hebben tevergeefs om Dotcoms uitlevering gevraagd

De Verenigde Staten hebben om zijn uitlevering gevraagd maar dat verzoek is vooralsnog niet gehonoreerd. Volgens de Amerikaanse Justitie heeft Megaupload meer dan 175 miljoen dollar verdiend met de illegale uitwisseling van muziek, films en software.

In januari kwam Dotcom – die oorspronkelijk Kim Schmitz heet – met het nieuwe bedrijf Mega, dat opslag van versleutelde data in de cloud aanbiedt. Gebruikers kunnen ook bestanden zoals muziek en video’s met elkaar delen, volgens Dotcom op legale basis. Hij zegt te willen concurreren met bedrijven als Dropbox en en YouTube.

 

bron: www.automatiseringsgids.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *